maanantai 26. maaliskuuta 2018

Yksisarvis synttäritPahoitteluni pitkästä blogitauostani. Töitä on ollut kovasti ja infulenssakin kantautui meidän perheelle. Meillä menikin hiihtoloma viikon alkupuolisko ihan sairastaessa, joten mitään ihmeellistä meidän hiihtolomalla ei tapahtunut. Lapset retkeili hiihtomalla olohuoneessamme teltassa. A nukkui oikeastaan koko hiihtoloman teltassa, joka oli ilmeisesti tosi kivaa. Infulenssa oli todella ärhäkkä ja kolme  neljästä sen sitten sairasti. 

Mutta itse aiheeseen. Tyttäremme synttäreitä vietimme siis tammikuussa ja postausta on ollut tarkoitus tehdä aiemmin mutta oikeastaan unohdin koko jutun. Ja nettimme on myös pätkinnyt pahemman kerran joten on ollut hankaluuksia päästä kirjoittelemaan. 
 Synttäriteemana oli tosiaan yksisarviset ja kaiken sateenkaaren värit. Niitähän se meidän neiti rakastaa. Kuvat ovat aika huonoja kiitos kaamos ajan valon puutteen vuoksi. Eikä tarjottavatkaan mitään ihmeellisiä ole. Kakun leivoin kinuskikissan minttusuklaa ohjeella ja koristelut suunnittelin itse. Eli päällä on ihan perusvalkoista sokerimassaa ja päälle tein kaikki korsteet myös sokerimassasta. Kermavaahdon värjäsin elintarvikeväreillä ja sarven kultaisella kakun koristegeelillä. 
Kakku onnistui muuten ihan hyvin mutta harmikseni kermavaahdon värit alkoivat valumaan kakun kuorutetta pitkin. 


Lisäksi tein myös jäätelökakun perus trio jäätelöpaketista ja tuuteista ja karkeista.  Jäätelökakku taisi olla enemmän lasten mieleen kuin täytekakku. 


Synttärit vietimme kahdessa osassa. Lauantain kaverisynttärit ja sunnuntain kutsuimme ystäviä ja sukulaisia käymään. Sunnuntaiksi tein vielä lisäksi helpon voileipäkakun,  kinuskikissan ohjella myös sen. Voileipä kakku oli lohikakku ja siitä tehtiin pyöreä irtopohja vuan avulla. Leipänä käytin saaristolaisleipää ja paahtoleipää koristeena sydämmissä. Täytteeseen tuli paljon  savustettua lohta ja tuorejuustoa. Valitettavasti parempaa kuvaa kakusta minulla ei ole sillä unohdin ottaa kuvan ennen kakun leikkaamista. Mutta super hyvää kakku minusta oli vaikka mieheni ei niin välittänytkään siitä. Pitää kuulemma enemmän perinteisestä voileipäkakusta. 


 Synttärisankari laittoi uuden kimallemekon ylleen. Lapset nauttivat uusien voimistelurenkaiden ja tangolla leikkien. Lapsilla se voimistelu onnistuu myös juhlavaatteilla. Hih... Toivottavasti kevään myötä kirjoittelu ja kuvaaminen myös innostaisi enemmän. Nähdään taas! 

Love Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti