torstai 8. helmikuuta 2018

Olohuoneen kaksi eri ilmettä


Tiedättekö tunteen kun ei ikinä ole tyytyväinen johonkin kohtaa sisustuksessa. Aina on jotain pielessä. Mulla niin on melkeinpä aina. Jos saan toisen huoneen tai kohdan hyväksi niin jokin muu alkaa sitten mättään. Luulen että se johtuu siitä kun ei vain ole ollut oikeanlaisia huonekaluja oikeissa paikoissa. Meillä siis on aika paljon huonekaluja otettu vanhasta asunnosta matkaan ja oon huomannut että ne ei sovi uuteen taloon. Tosin se voi johtua siitä  myöskin että pääsen kyllästymään uusin juttuihin tai sisustukseen tosi nopeasti.  No mutta pitkästä aikaa olen tosi tyytyväinen meidän olohuoneen sisustukseen. 


Se on raikas ja tilavan tuntuinen. Divaanisohva ja uusi tv-seinä teki siitä kyllä paljon avaramman tuntuisen tilan. Tosin sohva lähtee vaihtoon heti kun löydän oikeanlaisen ja värisen sohvan. Meidän sohva on ihan ok, mutta liian pehmeä mun makuun ja sohvatyynyt eivät meinaa pysyä paikoillaan millään. Lapset kun tahtoo pomppia, ja meuhata siinä. 

Mutta tosiaan väreistä viellä.  Olohuoneen kaksi eri ilmettä  sain aikaan vain sohva tyynyjen päälisiä ja tulppaanien väriä vaihtamalla. No Jos nyt tarkkoja ollaan niin taulut vaihtoivat paikkaa myös.  Olohuoneessa vallitsee nyt keväiset värit. Vaaleanpunaista ja tumman vihreää, sekä mustavalkoista. Ostin jouluksi tumman vihreän tyynyn päällisen ja olin laittamassa kaappiin sitä takaisin kun huomasin että se sopiikin vaalaanpunaisen kaveriksi oikein hyvin. Se tuo jotenkin särmää muuten niin vaaleaan sisustukseen. Mutta anyway, pitkästä aikaa tuntuu siltä etten muuttaisi sisustuksen värejä ihan vähään aikaan. Tässä viellä meidän uusi tv-seinä. Monta vuotta olen halunnut hankkia Ikeasta Pestå-sarjaa olevan tv tason, mutta mieheni ei lämmennyt kovin ajatukselle. Mutta joulun jälkeen kun lähdimme käymään muuten vain kierroksella ikeassa,  mieheni yllättikin ja sanoi että ei se ollutkaan ihan mahdoton ajatus. Pestå sarjan- huonekalut-olivat hänen mielestään huonoa materiaalia, ja pakko myöntää että hän on oikeassa. Niin kivan näköiset ja muunneltavat huonekalujen rungot ovat kyllä todella heppoista materiaalia, ei siis kestävää puuta niin kuin olemme tottuneet ostamaan. Heti kasaamisen yhteydessä saimme jo pienen kolhun aikaan. Mutta vaikka kaappi onkin vähän heppoinen materiaaltaan, pidän siitä silti. Halusin ehdottomasti seinään kiinnitettävän tv-tason siivouksen helpottamiseksi. Tv asennettiin seinälle ja sen yläpuolelle laitoimme pienen yläkaapin, jonka nimeä en enään muista. Ei ollut pestå- sarjaa mutta on kuitenkin tarpeeksi yhtenäisen näköinen. 


Mutta tosiaan olohuoneen talvisempi ilme, jos voi sanoa,  oli ennen vaaleanpunaisen väri pläjäystä.  Heti tammikuussa kun olin kerännyt joulukamppeet pois ostin nämä ihanat samettiset tyynynpäälliset  ja pari uutta taulua. Tyynyjen väri on jännä, sillä se taittaa harmaaseen ja vaalean siniseen joten en osaa täysin kuvailla niiden väriä. Jännä miten sama olohuone saa pieniä yksityiskohtia vaihtamalla ihan uudenlaisen ilmeen. 
Kirpputoreja kierreltyäni taas, tein kivoja valaisin löytöjä. Pieni klipsinen lukulappu maksoi vain 2€ ja sain kaipaamani lukuvalon sohvan nurkkaukseen. Pidän lapun teollisesta ilmeestä ja rouheudesta.  Toinen lamppu on muhkea pöytälamppu. Kullan värinen jalka ja musta varjostin sai minut epäröimään sopisiko kyseinen lamppu meille. Mutta vaihdoin varjostimen pienempään ja valkoiseen. Joten sopiihan se. 
Viikonloppu taas kolkuttelee ovella ja minulla onkin tänä viikonloppuna koko viikonloppu vapaata, joten aijon ottaa siitä kaiken irti. Eli ei suunnitelmia. =)

Mitä ihaninta torstaita kaikille! 

Love Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti