maanantai 25. syyskuuta 2017

Tervetuloa Taavola gårdeniin osa 2


Viimeksi esittelin teille Taavola gårdenin sisustupuodin. Postauksen pääset lukemaan täältä. Tällä kertaa vien teidät tutustumaan kahvilaan ja juhlatilaan. 
Tervetuloa Taavola gårdenin kahvilaan!


Kahvilan puolelle astuttua, näkymä on tämä. Kotoisasti ja rakennukseen sopivasti sisustettu pirtti ja lisähuoneet. Kukapa ei haluaisi tulla tänne nauttimaan kupin kahvia tai teetä.  Joka kerta kun tulen tänne, talon pariskunta toivottaa lämpimästi tervetulleeksi. Kahvilassa vallitsee lämmin ja koitasa tunnelma. Iso pirtti houkuttelee isoine pirttipöytineen ja puusohvineen  käymään peremmälle. Pirtin lisäksi on myös kaksi erillistä huonetta johon mahtu kahvittelemaan. Toinen huoneista on sisustettu keinutuoleilla ja pienellä ruokailuryhmällä.  Sekä tietysti ihanilla vanhanaikaisilla esineillä kuten rukilla ja seinälampeteilla. 


Pirtin sydän on ehdottomasti vanha iso kakluuni uuni. 


Sitten tarjoiluun! 
Kahvikupit  ja muut astiat on aseteltu kauniiseen vitriinikaappiin, jonka hyllynreunat on koristeltu pitsein. 


Tarjolla on monenmoista herkullista pullia, kakkuja, jäätelöä ja limsaa. Joka kerta on yhtä vaikea päättää minkä kakun/pullan syön. Kakut ovat mielettömän kuohkeita ja suussasulavia. Yleensä tarjolla on ainakin sitruunakakkua, suklaakakkua ja perinteistä pullaa. 
Taavola gårdenista löytyy myös vuokrattava juhlatila. Kukat toivottavat tervetulleeksi latoon, jossa johon on rakennettu juhlapaikka.


Latoon tultua on pieni eteinen ja ovi wc:n. Seinälle on aseteltu hauskasti erilaisia kelloja. 

Wc on myöskin sisustettu sydämmellä. Vanha hirsiseinä on jätetty tarkoituksella näkösälle. Kauniit hirret tulevat esille valaisevien lappettien ansiosta. Allaskaappina toimii vanha kaappi, jonka yläpuolelle on kiinnitetty normaali lavuaari. Kuinka yksinkertaista. Seinälle on kiinnitetty pari vanhaa laatikkoa ja luukku keittiön puolelle on miltei hupaisa yksityiskohta. Tästä vessasta löytyy jopa lemmikkejä. Kakadu-lintu on hyvässä tallessa omassa häkissään. 
 Juhlatilaan tultua on näky valloittava. Itsellä ainakin ilme oli hymyssä suin ja yllättynyt kuinka hienon juhlatilan omistajat ovat saaneet luotua vanhaan latoon. 


Nurkassa odottaa vaate-rekki ja hengarit tulevia vieraita.  


Tilaan mahtuu noin 50 henkilöä. Tilaan on laitettu neljä isoa pöytää, jonka ympärille on kerätty paljon erilaisia tuoleja. Sävyltää punaisia, ruskeita ja valkoisia. Seinille ja ikkukoiden läheisyyteen on koottia vanhoja työvälineita ja muita erikoisia esineitä esille. Tunnelmaa tuomassa on paarruista roikkuvat hehkulamppu valoköynnökset. Tämä kaunis pöytäliina sopii väritykseltään täydellisesti punaisten tuolien kaveriksi. Seinien vierustaan on aseteltu mukava lisä istuinalue mukavine patjoine ja tyynyineen, jossa kellä tahansa kelpaisi levähtää.Hauskin yksityiskohta ladossa on mielestäni kuitenkin tämä niin sanottu baarinurkkaus, jossa on korkea pöytä ja rautaset jakkarat, sekä vitriinikaappi. Rosoinen pippukin tuo tilaan mukavaa särmää. 


Keittiönurkkaus on pieni ja söpö. Juuri tarvittavat asiat siellä onkin. Taso, jossa lavuaari, ja jääkappi. Toisella seinustalla on sama luukku kuin wc.ssä. Yhdet häät ja synttärit on kuulemma tälle kesälle ehditty jo juhlia täällä.  Jos joku tarvitsee juhlatilaa vuokrata voi kyseistä paikkaa tiedustella sisustuskaupan puolelta, josta omistajat yleensä löytää. 


Pihan yhdestä rakennuksesta löytyy myös Kirppis/loppis. Vanhasta navetasta voi löytää mitä aarteita vain. Löytyy vanhoja huonekaluja, astioita, vinyylilevyjä ja muita koriste esineitä. Itse olen ostanut paljon erilaisia astioita ja tauluja sieltä. 

Jos kyseisestä paikasta tulee kysyttävää, vastaan mielelläni. Jos en kuitenkaan osaa vastata, suosittelen ottamaan rohkeasti yhteyttä omistajiin. Esim juhlapaikasta. 

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

-Hanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti