torstai 9. maaliskuuta 2017

Naistenilta kukkolanforssenillaNoin kolme viikkoa sitten kävimme Lounais-lapin sisustus- ja lifestyle bloggareiden kesken viettämässä ihanan illan Kukkolanforssenilla Ruotsin puolella. Noin 15 kilometriä pohjoiseen päin Tornion rajalta sijaitsee mahtava paikka, joka on kokous, elämys ja tietokeskus. Majoitus yhdessä saunan, ruuan ja kalastus kulttuurin kanssa. Sieltä löytyy ravintola, kokoustilat, camping-alue, monia erilaisia saunoja, siian halstrauskota.Kokoonnuimme aluksi päärakennuksen aulaan, jossa meitä iloisesti tervehti Johanna Salmi, joka vastaa markkinoinnista ja myynnistä. Sieltä lähdimme kävelemään Siian halstrauskotaa kohti. Matkalla kotaan räpsimme kuvia isosta miehestä lippoamassa, vanhoista kalastus vajoista, jossa yhdessä sellaisessa oli iso kello. Johanna kertoi samalla rakennusten historiaa.

Kodassa meitä odotti loimuava tuli, pannullinen kuumaa itse tehtyä glögiä ja paikan toinen omistajista Johannah Spolander, joka kertoi suvustansa ja miten perheyritys on saanut alkuunsa.  Siihen me istahdimme juomaan glögiä ja syömään muurikalla paistettuja lämpimiä leipiä.  Leivät olivat itse leivottua puolikkaleipää ja välissä oli härkää ja juustoa.Kodasta siirryimme saunan vieressä sijaitsevaan mökkiin, jossa meitä odotti maittavat tarjoilut. Syömään emme sentään rynnänneet heti, vaan jatkoimme opasettua kierrosta saunatuvalla , jonka jälkeen siirryimme saunalle. 
Johanna Spolanderin johdolla aloitimme saunajoogan, joka olikin mukava kokemus. Itse olen harrastanut noin vuoden syvävenyttelyä ja aina silloin tällöin joogaa, joten minulle saunajooga oli tervetullut uusi kokemus. Rentouttavan joogan jälkeen saimme lämpimät jalkamaljat, joihin sai valita joko koivun tai terva jalkasuolan.  Samalla kun liotimme jalkoja, saimme hieroa muta kuppikakkua joko kasvoihin tai koko vartaloon. Nyt saisi siis sotkea ihan luvan kanssa!

Saunomisen jälkeen nälkä kurnikin jo vatsassa, joten söimme vatsan täyteen ja jäimme porisemaan mukavia saunatuvalle.  Pöytään oli katettu jokaiselle oma paikka ja pieni yllätyspussi, josta löytyikin suussasulavia itsetehtyjä toffeekarkkeja.  Tarjolla oli leivoksia, juustoa, makkaraa, kuivalihaa, kalaa ja kanamunaa sekä leipää ja sipsiä.  Ruoka ja seura oli niin hyvää ettemme millään olisi malttanut jatkaa saunomista.
Loppu ilta menikin vuorotellen saunoen ja paljussa loikoillen. Sauna oli iso, jossa oli kiuasta molemmin puolin 4 riviä korkeat lauteet. Itse en yleensä viihdy saunassa kauaa, mutta tässä saunassa pehmeät löylyt ja ulkoa kuuluva kosken ääni rentoutti niin että olisin viihtynyt siellä vähän pitempäänkin.

Koko kokemus kukkolanforssenilla yllätti kyllä meidät kaikki!  Johanna ja johannanh tarjosivat meille kyllä todella miellyttävän elämyksen. Se on ihana paikka, josta löytyy monenlaista aktviteetttia. Saunomisesta suklaan maistajaisiin. Siellä on myös mahdollista järjestää häät tai muita juhlia, sekä käydä kesällä ihan vaan ravintolassa syömässä, tai kokeilla lippoamista ja jos kala onni käy niin saat pitää sen.

Käykäähän kurkkaamassa. Täältä saat vielä lisätietoa yrityksestä ja mitä kaikkea siellä voikaan tehdä.

Kiitos viellä Johanna ja Johannah unohtumattomasta illasta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti