torstai 15. joulukuuta 2016

Piparkakkutalo


Joulu on jo ihan lähellä ja täällä vain kiireet painaa päälle.  Töissä olen ollut niin paljon ettei ole kerennyt tänne kirjoitella.  Mutta onneksi kohta saan rauhoittua joulun viettoon.. Vaikkakin käyn vielä jouluaaton aamun töissä.  Piparkakkutalon olen sentään ehtinyt askarrella.  Ja kauan siihen kyllä meni aikaa ja pienten vastoinkäymisten jälkeen talo on kasassa ja jopa koristeltu. 


Meillä on tosiaan joka vuotinen perinne ollut että piparkakkutalo leivotaan ja  uuden vuoden jälkeen se sitten syödään. 


Tänä vuonna talo on tehty samalla kaavalla kuin viime vuotinen piparkakkutalo. Vain värit ja koristeet vaihtuivat.  Tänä vuonna hain siihen talvista joulumaa tunnelmaa.  Talo on kuorrutettu pikerillä, jonka itse tein ja sokerimassasta katto sekä koristeet.  Talon runko on kiinnitetty sulatetulla sokerilla ja koristeet pikerillä. Se onnistui ihan hyvin, paitsi katto meni kiinnittäessä vähän vinoon ja suunnitelmiin tuli pieni muutos talon kuistia tehtäessä. 
Itse olen taloon ihan tyytyväinen. Paremminkin olisi voinut onnistua, mutta mitäs pienistä.  Mtäs mieltä olette? 

On täällä muitakin juttuja askarreltu mutta niistä sitten myöhemmin lisää. Siivoamaan pitäisi alkaa vielä ennen kuin töihin iltavuoroon menen. 

 Vaikka joulustressi meinaa painaa päälle niin ottakaan myös rennosti, laittakaa villasukat jalkaan ja takkaan tuli ja juokaa kuuma glögiä. 

Mukavaa viikonloppua!

-Hanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti