torstai 21. tammikuuta 2016

Tyllihame


Sain päähäni tuossa uuden vuoden jälkeen, että haluaisin tehdä meidän neidille tuollaisen tylli hameen. Enkä minkä tahansa värisen kun siniharmaan. Siitä tulisi jää keijukaisen hame. 


Löysin juuri oikean väristä kangasta Eurokankaasta ja eikun ompelemaan. Olihan se hirveä työ ensin leikata tuo tylli kangas, kun se tarttui joka paikkaan kiinni ja iso palanen leikattava pieniin paloihin. Hameessa on 7 kerrosta kangasta, jotta siitä saataisiin oikein muhkea. Tuli ehkä vähän liiankin muhkea. Heh =) Hameen vyötärökaitaleen kanssa tuli vähän ongelmia kun tytön vyötärö on niin pikkuriikkinen tuohon helmaan nähden. Niin ja oikeanlaista kangastakin oli vaikeuksia löytää vyötäröön. Löysin kuitenkin kaapin kätköistä hopeamaista verkkokangasta, joten se sai kelvata tähän hameeseen. =) Tällainen tästä nyt sit tuli! Vyötäröstä en hoksannut ottaa lähempiä kuvia. 


Kaunis hame koristaa myös tytön huonetta!


Jäisissä tunnelmissa tosiaan ollaan täällä pohjoisessa vieläkin. Pakkanen sen kun kirii vaan. Tänään täällä on ollut jopa 32 astetta, joten sisällä olo jatkuu.. Eilen sattuikin ikävä yllätys kun huomasin kodinhoitohuoneen lattialle ilmestyneen hirveästi vettä. Talon alla oleva putki oli jäätynyt eikä vesi päässyt virtaamaan. Eihän se auttanut kun äkkiä alkaa kuivaamaan lattiaa ja ryömiä talon alle viemään lämpöpuhallinta, joka lämmittäisi sitä putkea. Illan mittaan saimmekin jo viemärin vetämään ja kaikki taas hyvin. Täytyy vaan valvoa että ei jäädy uudestaan.  

Jospa siitä menis vaikka teetä keittään ja laittaan villasukat jalkaan ku meinaa alkaa paleltaan. 

Mukavaa torstaita! 

3 kommenttia:

 1. Ihana tyllihame! Täällä pieni prinsessa ilahtuisi moisesta ihanuudesta, kun suostuu pukeutumaan nykyisin pelkkiin mekkoihin ja hameisiin!

  VastaaPoista
 2. Ihana tyllihame! Täällä pieni prinsessa ilahtuisi moisesta ihanuudesta, kun suostuu pukeutumaan nykyisin pelkkiin mekkoihin ja hameisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Meillä vaihtelevasti pukeudutaan hameisiin. Joulun jälkeen ei kelvannut mikään muu puku kuin frozen Elsa-mekko. Ja toisaalta ei millään haluta laittaa hametta päälle. Mutta sellaista se on. =)

   Poista