perjantai 16. lokakuuta 2015

Kunnostettu tuulimylly
Heipparallaa!
Täällä ollaan taas pitkän hiljaiselon jälkeen. Pahoitteluni blogini hiljaiselosta. Ei vaan ole millään kerennyt päivitteleen blogia. Nyt on ollut monta rautaa tulessa ja tekemistä on riittänyt yllin kyllin. 
Paljon on tapahtunut taas viime kerran jälkeen. Siellä suur kirpputorilla Oulussa tuli piipahdettua ja remontointi hommia on myöskin ollut. 

Mutta ihan ekana esittelen teille tämän kunnostetun tuulimyllyn, jonka edesmennyt isäni on tehnyt. Mieheni korjasi sen ja minä sitten sudin maalipensselillä. Tuulimylly oli perinteinen punavalkoinen ja musta huopakattokin kuluneen näköinen. 
Tämmöinen siitä sitten tuli. 


Valitsin valkoisen pääväriksi ja reunukset ja kulmat harmaiksi. Ja ihan siitä syystä tällainen päinvastainen väritys talon kanssa, että aijon maalata ensi kesänä talon myöskin vaaleaksi ja muut sitten harmaalla. Mieheni kyllä vastusti talon uudelleen maalamista näin pian rakentamisen jälkeen, mutta kun olemme maalanneet talon vasta yhteen kertaan, joten maalaus olisi joka tapauksessa tehtävä. Se oli minun veruke uudelle värille. =)


 Nostimme tuulimyllyn tiilien päälle ja tiilit peitin sitten kivikasalla. 


Täällä on syksy pitkällä ja lehdet ovat varisseet puista jo aikoja sitten. Syyskukkiakin on tullut istutettua. Tänä vuonna laitoin molemppia Erikaa ja Callunaa sekä vielä hopealankaa.  Tämä syysasetelma toivottaakin vieraat tervetulleiksi heti kuistilla. 

Näin syksyllä on ihana lähteä lasten kanssa pienelle retkelle metsään kerämään aarteita. Katajaa, sammalta, jäkälää, käpyjä.  Meidän neiti onkin ahkera keräilemään kaikenlaista mm kepit ja kävyt ovat mieleisempiä. Mutta poika nyt ei enään taida hirveästi innostua äidin kanssa metsäretkistä. 
Ja niin kuin sanoin jo että puuhaa on riittänyt, johtuu siitä että olen vain järjestänyt itselle mahdottomasti kaikkea tekemistä. Mieheni sanookin, että keksin ihan liikakin tekemistä (myös hänelle). Minkäs sille mahtaa ku ideoita pulpahtaa päähän niin mahdottomasti, että ei kaikkea ehdi edes toteuttaa.  

Yksi syy mahdottomalle tekemiselle on se, että minulla alkavat työt piakkoin ja ajattelin että nyt on toimittava, jos jotain meinaa saada aikaiseksi. Vielä olisi pariviikkoa aikaa nauttia lasten kanssa kotosalla olosta, ja sitten työt koittaa. Täytyykin yrittää ottaa ilo irti arjesta. =)
Täällä on vietetty myös syysloma viikkoa, joten poikakin on ollut kotosalla. 

Ihan kaikki remonttihommissa ei ole vielä valmista, mutta onneksi kohta on, joten heti valmistuttua laitan kyllä tännekkin kuvia.  Vielä olisi yksi hyvä idea toteuttaa ennen työn alkua, mutta en ole varma ehdinkö. 

Mukavaa perjantaita!

-Hanna-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti