perjantai 14. elokuuta 2015

Terassin ja paviljongin uusi ilme


Oli puhetta tuossa aikaisemmin, että olen uudistanut terassia. Ja ajattelin että nyt ois hyvä hetki laittaa kuvia tännekkin.  En ole paljon kamera kädessä tänä kesänä kulkenut joten hirveästi ei kuvia oo. Auringossa on niin haastava kuvata ja pilvisellä ilmalla kuvat ovat liian pimeitä. Niin ja kohtahan se kesä on mennyt, joten parempi laittaa nyt ku se kesä viellä on =)


Paljon muutoksia ei ole tapahtunut. Vaihdoin pöytäryhmän ja sohvan paikkaa. Huomasin että ei ole järkevää pitää sohvaa katoksen alla, joten sohva sai siirtyä seinän viereen, pois katoksesta. Siinä sen paikka on paljon parempi. Aurinko paistaa ihanan lämpimästi koko päivän. Siinä on sitten kiva köllötellä, juoda teetä, lueskella lehtiä ja ottaa aurinkoa. Eli pöytäryhmä pääsi sitten katoksen alle. Nyt kelpaa nauttia aamupalaa ulkosalla tai vaikka päivällistä. Usein tuleekin aamupala nautittua täällä neidin pyynnöstä. Laitoin katoksen kulmiin viellä harsoverhot tuomaan tunnelmaa ja suojaa. 


Vielä pitäisi kynttilöitä asetella, nyt kun täällä pohjoisessakin on alkanut illat hämärtymään. Laitoin tuossa jokin aika sitten ilta teen ulkosalle, kun tuli käytyä niillä Ranskalais-Italialais markkinoilla. Sieltä sitten tarttui matkaan niin suussasulavia ja ihania makeisia. Kyllä kelpasia auringonpaisteessa herkutella. =)


Niin ku varmaan huomaatte, ei terassillamme hirveästi kukkia ole näkynyt. En ole mikään viherpeukalo, mutta jotain pientä olen silti laittanut. Ostin keväällä dahlian siemeniä ja jonkin toisenkukan siemeniä (jonka nimeä en nyt muista). Koska keväällä täällä on melko kylmä viellä, otti äitini kukat kasvihuoneeseen hoiviinsa. Alkukesästä sitten vihdoin kotiutin kukat kotiini. Dahliaan tulee kukat vasta loppu kesästä, joten odottava aika on ollut pitkä. Tämä ruusu kotiutui meille toissapäivänä mieheni isän luota. Viime kerralla heillä käydessäni leikkasin kuolleet ruusut pois ja nyt sain hämmästyä että jäljelle jääneet nuput on alkanut kukkimaan. Otin sitten ruusun kotiin parempaan hoiviin. 


Keltaiseen dahliaan kukat aukesivat jo aikaisemmin, mutta rakas tyttäreni oli käynyt sorkkimassa vähän sitä, ja niin kukka katkesi. Onneksi kukka lähti uudestaan kasvamaan joten innolla odotan uusia kukkia. Liila dahlia sen sijaan on aukenemassa vasta nyt. 


Koko kesän olen ihastellut muiden blogien ihania kesäsiä kukka ja pihakuvia. Meidänkin pihalle on ilmestynyt ihana nurmikko ja lapsille laitoimme keinun. Pihakuvia sit vähän myöhemmin. Ja niin kuin aina, kuvat tulee vähän jälkijunassa. No jos saan tuota pihaa vähän siistittyä tavaroista niin kehtaa joskus niitä kuviakin otella. 

Arki se alkoi täälläkin, kun miheni palasi töihin ja poikani lähti toiselle luokalle kouluun. Tämä vuosi olikin vähän helpompi aloittaa kun ensimmäinen  luokka. Tiesi mitä tuleman pitää. Neidillä ei ole viellä kerho alkanut,mutta kaipa sekin alkaa sit muutaman viikon päästä.  Ilmoitimme lapset tänä syksynä tanssikouluun, joten nyt on sitten säännöllinen harrastuskin missä käydän viikottain. Eli arkea pukkaa.  Neiti pääsi satujumpaan ja poika hit to beat eli tempputanssiin. Pojalla tämä onkin ensimmäinen oikea harrastus. Monesti ollaan kyselty mitä haluaisi harrastaa ja viety tutustumaan erilaisiin lajeihin, mutta mikään ei ole tuntunut omalta. Nyt kun kerran kysyin tuosta tanssista niin sain kerrankin kuulla pojan suusta myöntävän vastauksen. Toivottavasti tykkää. 

Tänään heräsin ajoissa ja olo on mitä virkein joten taidanpa alkaa vähän järjestelemään paikkoja ja nauttimaan ihanasta auringonpaisteesta. 

Aurinkoista viikonloppua!

-Hanna-
1 kommentti: