keskiviikko 26. elokuuta 2015

Pupumekko


Tuli viikonloppuna tehtyä taas yhdelle söpöliinille pupumekko lahjaksi. Tyttö täytti 6 vuotta ja eskariin menossa. Kun kysyin neidiltä, mitä haluaa lahjaksi, vastaus oli,että vaatteita. Minulle kerrottiin että neiti tykkää kovasti tyttömäisistä vaatteista joten tein sitten tyttömäistä. Tyttö aikoi laittaa mekon heti seuraavana päivänä ensimmäiseen eskaripäivään. On niin kiva aina kun lahjan saaja pitää lahjastaan.

Kaava: ottobre 1/2014 Funny Faces
Koko 116 cm
Kangas: Harmaa trikoo Kangaskukkulan alelaarista ja pilkullinen puuvilla eurokankaasta ja resori tilattu noshilta
Pupun kuva: piirretty kangastusseilla ja rusetti vinonauhaa kärkkäiseltä


Tätä kaavaa on ollut tarkoitus testata jo aiemmin, mutta aina sitten jäänyt. Hyvä ja helppo kaava. Tällä kaavalla voisi meidänkin neidille tehdä syksy ja talvimekkoja. Niitä nimittäin tarvitaan lisää. On tuo meidän tyttö humahtanut pituutta jo sen verran. 

Kaavaa en muokannut, kuin sen verran, että lyhensin helmaa reilusti ja kavensin saumavarojen verran. Minusta tuo pilkkukangas on tosi söpö ja tarkoitus oli käyttää se johonkin muuhun, mutta tuo harmaan trikoon kaveriksi se sopii tosi hyvin. Rusetti tuo tyttömäistä energiaa mekkoon ja on mun mielestä ultra söpö. Ja niin on kyllä pupukin. Pupun olen piirtänyt tosiaan ohuelle valkoiselle lakanakankaalle ja kiinnitin sen kaksipuoleisella kovikekankaalla ja ompeleella. Näin se pysyy varmasti. 


Syys- ja talvivaatteita pitäisi ommella tosiaan omillekkin muksuille paljon, kunhan tässä saa vain inspiraation. 

Täällä on sadepäivä tänään eli sisällä oleillaan sit. Kyllähän taas on sattunut ja tapahtunutkin. Nimittäin meidän neiti loukkasi jalkansa tiistai-iltana, kun jäi varvas oven väliin ja tuli niin syvä haava, että piti mennä sairaalaan oikein paikkauttaan se. Liimahan siihen laitettiin kun oli niin hankalassa paikkaa, ettei muuta voinut. Tyttö oli niin reipas koko sairaalareissun ajan, että sai mukavilta hoitajilta ihanan pupu pehmolelun. Ja lääkäreiltä 2 tarraa, kun antoi koskea jalkaan itkemättä. Oli siinä lääkäri ja hoitaja ihmeissään, kun ei neidistä irronnut yhtään kyyneltä. Harmittaa neidin jalan takia paljon, koska huomenna alkaisi tanssikoulu, eikä pääse kunnolla aloittamaan tassia. Tai no en ole kyllä siitä niin varma, näyttääpä tuo jo jokseenkin juoksevan tuolla jalalla. =)

No mutta meille tulee viikonloppuna yövieraita ja kämppä on kuin pommin jäljiltä, joten taidankin lähteä tästä siivoamaan.  

Mukavaa torsaipäivää!

-Hanna-

2 kommenttia:

  1. Niin suloinen. Oli varmasti lahjansaaja iloinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti H. No oli kyllä iloinen. =) Onneksi jäi pilkkukangasta, jospa vaikka tekis siitä Alinallekin jotain. =)

      Poista