perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesävaatteita lapsille

Tulipa ommeltua taas lapsille kesävaatteita. Pojalle olis tarvetta t-paidoille ja tytölle kesämekkoja. Vaikka Tytöllä kyllä niitä riittääkin, mutta kun nuita puuvilla kankaita on kertynyt niin paljon tuonne kaapin perälle, että päätin sitten ommella niistä mekkoja. 


Poikani tilasi minulta minion- t-paidan, joten ei se auttanut kuin ruveta sellaista tekemään. Kuvan pongasin netistä ja jälleen kerran tulostin kuvan moneen kertaan paperille ja silitin kuvan paitaan. Ja eikun vain maalaamaan ja piirtelemään. Käytin siis nuita Deco-textil värejä ja kangastusseja. Nuo Deco-textil värit onkin tosi hyviä kun ne kestää pesuakin huomattavasti paremmin kuin kangastussit. Mutta tusseillahan onkin hyvä tehdä rajaukset. 


Malli: ottobre 3/2012 Headphones 
Kangas: Noshin joustocollege ja keltainen timanttikangas


Tässä kuva juuri aloitetusta maalaus urakasta. 


Tytön mekko olikin oikeasti testimekko. Olen nimittäin etsiskellytkin sopivaa mekkokaavaa. 
Kaava:mekkotehtaan vanhemmasta kirjasta Marin veikeä vyömekko
Kangas: Tildan tähtikangas, muut kankaat eurokankaan palalaarista


Pahoittelen huonoja kuvia. Tilda kangas osoittautuikin hyvin haasteelliseksi kuvata, kun tuo valo osui aina niin huonosti. Mutta toivottavasti näistä jotain selkoa saa. Mekko on tosiaan tehty monesta eri kankaasta, kun mitään kangasta ei ollut riittävästi. Malli oli muuten hyvä ja helppo ommellakkin, mutta tein liian ison tytölleni. Koko oli s joka oli tarkoitettu 4-5 vuotiaille osoittautui tosi reiluksi. Jouduinkin pienentämään mekkoa vähän joka suunnasta paljon.  Noh ensi kerralla tiedän tehdä numeroa pienemmän. 


Mekkoon sattuikin sopimaan joskus kauan sitten ompelemani käsilaukku. Laukku on tehty jonkin Tilda kirjan ohjeen mukaan. Seuraavakin kesämekkokin on tuloillaan, mutta siitä sitten myöhemmin. Ja toivotaan että niitä mekkokelejäkin tulisi, ei todellakaan ole voinut edes miettiä mekon laittoa päälle. Itsekkin olen hankkinut muutaman ihanan maksimekon ja tosiaan toivon että saan pukea ne ylle piakkoin. 

Toivottelenkin oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille. 

-Hanna-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti