tiistai 19. toukokuuta 2015

Keittiön tuolitKeittiön tuolit on meillä saanut uuden ilmeen jo pari kuukautta sitten ja vilahtelikin jo aikaisemmissa synttärikuvissa. Enpäs vain ole saanut aikaiseksi räpsiä kuvia. Kyllähän niissä työtä riitti, kun entinen maali täytyi hioa tosi hyvin pois. Ja minä ku en hirveästi välitä siitä hiomisesta. Maalin sävyksi valitsin taas nuista vintagemaaleista french grey.

 Tuolit oli alunperin kerman valkoiset, ja tosi kauniit sellaisenaankin, mutta tuntui että olisi kiva maalata tuolit vähän tummemmalla sävyllä.  Kun tuo keittiö meillä on ihan valkoinen, eivät kauniit tuolit erottunut edukseen. Joten maalia taas kehiin. Tuolit on puuseppä valmistanut ihan mittatilaustyönä eräälle naiselle, jolta sitten ostin nämä itselleni.  Hän oli jossain ihastunut tuolien muotoon ja koristeellisuuteen ja pyytänyt puuseppää tekemään hänellekkin samanlaiset tuolit.  Tuoleissa oli myös alunperin likaiset kangaspäälliset istuinosassa, joten päällystin ne sitten valkosella tekonahalla. 


Nyt tuolit tuovatkin sopivasti kontrastia muuten niin vaaleaan keittiöön.

Ja sitten kukka asiaa... Ostin ihanan vaaleanpunaisen hortensian meidän keittiöön eilen kun kävin kiertelemässsä puutarhamyymälässä. Ei kyllä ollut tarkoitus ostaa vielä kesäkukkia, mutta tätä ihanuutta en voinut jättää sinne. Minulla taitaa aina näin keväisin tulla oikean hortensiavillitys kun tahtoisin ostaa vaan jokapuolelle niitä. Valkoinen hortensia on yleensä minun suosikkini mutta tätä en voinut nyt vastustaa. Alhaalla kuva vielä tuolista valkoisena. Vaikka ei tämäkään ole ihan alkuperäisessä kunnossa. vaihdoin siihen likaisen kangaspäällisen sijaan beigen nahkapäällisen.


Nyt täytyy jo rientää vähän siisteytymään ja viemään tytärtäni kerhon kevätretkelle. Hän odottaakin tuolla innoissaan kerhon alkua. Joten heippa.

-Hanna-

2 kommenttia:

  1. Tuo ylin kuva on mieletön! <3
    Ja tuolien maalaus kyllä kannatti. Tuli enempi ilmettä totisesti. Ihanat. Ja edelleen jaksan ihailla tuota kalkkimaalin pintaa <3 <3 <3

    VastaaPoista
  2. Kiiitosta kiitosta H. Tykkään kovasti itsekkin tuosta kalkkimaalin pinnasta ja vaha antoi siihen pinnan jota on helpompi puhdistaakkin. Keittiö taitaa ollakkin tällä hetkellä minun lempihuoneeni.. =)

    VastaaPoista