perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kimaltelevaa pääsiäistä


Pääsiäinen koitti vihdoin! Meillä onkin odotettu pääsiäistä innolla. Sillä miehelläni alkoi talviloma. =) Josta kylläkin hän on suurimman osan toisen työn takia työmatkalla. Mutta silti täällä ollaan innolla kerätty ja koristeltu pajunkissoja, maalattu munia, laitettu ohraruohot itämään jne. Pääsiäispupukin oli käynyt piilottelemassa munia viime yönä, joita tänä aamuna tohkeissaan etsittiin. Lapset saivat mielettömän isot kidermunat, josta sitten yllätykseksi paljastui batman-leluja. Kyllä oli lapset innoissaan isoista munista, eivät jaksaneet edes syödä niitä kun oli niin isot. =)


Tänä vuonna pääsiästeemaksi tuli kimalteleva pääsiäinen.  Ne ovat vaan niin ihania! Varsinkin tämä meidän pikkuneiti tykkää kovasti kaikenlaisista kimalteista. Hiuslakan avulla saimme kimalteet helposti kiinnittymään sulkiin. 
Lapset olivat tehneet omat astiat ohraruohoille. Toinen kerhossa ja toinen koulussa. Molemmat on niin omiensa näköiset. Kyllä on niin onnistuneet yksilöt että kelpaa esitellä..  =)

Huomenna sitten lapset menevät virpomaan. Vaikka oikeastihan se virvotaan palmusunnuntaina,  me olemme kuitenki tottuneet virpomaan täällä lankalauantaina. Viime sunnuntaina olikin paljon pääsiäisnoitia liikkeellä, saa nähdä onko huomenna sitten. Täytyykin tästä mennä koristelemaan vielä viimeiset oksat ja etsimään vaatteet valmiiksi. Lapset ovatkin harjoitelleet ahkerasti virpomis lorua. Virvon varvon tuoreeks terveeks....

Oikein ihanaa ja munarikasta pääsiäistä vaan kaikille!

-Hanna-


2 kommenttia:

 1. Ei mittään 'oikeasti virvotaan palmusunnuntaina' vaan että ehkä suurin osa virpoo suomalaisista silloin :D
  Torniossa (pohjoisessa ja Pohjanmaalla ja ehkä vielä jossain muuallakin) on kuitenkin aina virvottu perinteisesti vasta lankalauantaina ja sitä perinnettä kyllä kunnioitetaan :) Ja ihan yhtä oikea virpomispäivä sekin siis mielestäni <3 Muualta muuttaneet vaan tulleet tänne meän perälle sekoittamaan "oikeaa" päivää - ja toki myös E-Suomeen keskittynyt media sen tekee.

  Kauniita pääsiäiskoristeita teillä on muutes! <3 Ihanat nuo glitterit.
  Huomenna on meilläkin siis virpomisjuttuja ja sunnuntaina sitten meillä vuorossa puolestaan se munanpiilotus :D. Ihanaa pääsiäisen jatkoa!!!

  VastaaPoista
 2. Niin se kyllä taitaa olla.. Ihmetyttää vaan ku täällä meillä kävi palmusunnuntaina mahdottomasti porukkaa virpomassa kun taas eilen lankalauantaina ei ketään. On tainnut tosiaan tulla muut sekoittamaan pakkaa. No samapa se, meillä virvotaan lankalauantaina. =) Ja kiitos, kyllä nuo glitterit on täällä nyt niin in. Vaatteissa ja muissakin jutuissa se näkyy. =) Ihanaa pääsiäistä myös teille!!

  VastaaPoista