tiistai 21. huhtikuuta 2015

8 vuotis synttärit


Meillä juhlittiin viikonloppuna Oskarin 8v synttäreitä. Teemana oli minecraft-peli. Nämä synttärit ei ollut helppo järjestää, sillä vastoinkäymisiä riitti. Torstaina minulla alkoi viisaudenhammas vaivata ja kävinkin hammaslääkärissä, mutta eipä se kummepia tuumannut. Vähän viilaili hammasta ja määräsi röngteniin. Noh illallahan alkoi sitten molempia (saman puolen) hampaita särkemään niin paljon  ettei voinut syödä, ja kuumeenkin nosti. Vielä perjantainakin oli hutera olo. Tulipa siinä sitten leivottua kuumeisenakin.. Siivoukset jäi kyllä tosiaan vähemmälle ennen synttäreitä ja osan levoksista joutui leipomaan mieheni. (Joka on muuten parempi leipuri ja kokki kuin minä.) Hih
Noh kaikesta selvittiin särkylääkkeen ja antibioottien voimalla. Mutta kyllä seon ihan kamalaa hommaa järjestää synttäreitä ku puoli naamaa on tosi kipee. Kakunkaan kanssa ei ongelmilta vältytty. Sillä kakkupohja lässähti heti uunista oton jälkeen, joten jouduin turvautumaan osaksi omaan leipomaan pohjaan ja osaksi kaupan valmiiseen pohjaan. Koristelukin tuotti hankaluuksia, kermavaahto ei halunnut pysyä reunoilla, joten jotain muuta oli keksittävä. Kovassa kiireessä sitten väsäsin tollasia liuskoja sokerikuorrutteesta jota sattui kaapissa vielä olemaan.  Kakun kuva esittää minecraftista gast-kummistusta. Onneksi se sentään muistuttaa sitä hieman, sillä pojan toive oli saada jokin minegraft kuva kakkuun. Juomana meillä oli pieniä limukkapulloja joihin teimme omat etiketit. Kuvina käytimme minegraftin eri hahmoja. Ja kyllähän lapset tykkäsivät. 


Syntymäpäivä juhlat menivät loppujenlopuksi tosi hyvin. Aamupäivällä pidimme kavereille omat kutsut ja iltapäivällä sit sukulaiset ja ystävät. Vieraita riitti vielä seuraavallekin päivälle. =) Koristeena käytimme vain muutamaa pom pom-palloa ja kultaista serpentiiniä. Tarjottavina oli kinuskikissan sitruuna-ja daimsuklaa muffinsseja ja tietty sipsiä, karkkia ja popcorneja paljon. Ja suolasina herkkuina pikkupitsoja lapsille ja aikuisille rieskalohirullia. Dipattavia porkkanoita ja kurkkuja oli myös.  Mitään en pystynyt itse syömään tai maistamaan hammas-säryn takia mutta, pysyypä linjat paremmin aisoissa hih. Lahjoista suurin osa oli legoja, sillä Oskari tykkää kovasti kasata niitä. Paras lahjan taisi tänä vuonna tuoda pappa, joka antoi frisbee golf-korin.

Pakkohan se on myöntää että moni asia jäi kipeän olon vuoksi tekemättä, joka sitten näin jälkikäteen harmittaa, mutta ens vuonna tulee sitten taas uudet paremmat synttärit. Näin se on. 

Jospa minäkin tästä alan pikkuhiljaa tervehtyyn, niin pääsisin useammin tätä blogiakin kirjoittelemaan. Nyt alan katselemaan jospa pistäisin ompelukoneen ja saumurin surisemaan pitkästä aikaa. Ja tänään myöhemmin sitten sinne röngteniin- kuvattavaksi.. kyllä vähän meinaa jännittää mitä sieltä löytyy ja mitä lääkäri tuumaa, että miten täytyy poistoleikkaus tehdä. 

ihanaa aurinkoista päivää 

Hanna

4 kommenttia:

 1. Tuppaa olemaan nuo synttärihommat aina äidin ressipisteitä! Mutta poika varmasti oli tyytyväinen synttäreihin ja vieraat viihtyivät, kyllä se pitää riittää :) Nimim. kolmelta yöllä vielä kakkua koristellut äiti... (tosin siitä on jo vuosia) Jossain vaiheessa ( varmaan kolmannen lapsen kohdalla ) aloin jo ottaa itsekin rennommin ja ehdin nauttia juhlistakin :)

  Paranemisia sinne, hammassärky on kyllä niitä ikävimpiä särkyjä!

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää synttärituohut! Pikaista paranemista :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ja onpas kiva saada uusi lukija. =) Kyllä täällä aletaan olla jo parantumaanpäin. Antibioottikuuri jatkuu, mutta on se kyllä helpottanutkin ja onneksi pääsen joskus sitten poistattaan noi hampaat ettei enään vaivaa.

  VastaaPoista
 4. Hienot synttärit olivatkin!!!! Kiitos vielä :)
  Meilläkin K toivonut juuri Minecraft-teemaa, mutta vielä vähän tuumaillaan...
  Ja totta se on, että kyllä sitä hommaa aina kemujen järjestämisessä riittää ja monikaan juttu ei mene niin kuin oli ajatellut - edes terveenä! Hienosti selvisitte <3

  Noista viisaudenhampaista vielä: mulla leikattiin molemmat (alhaalta) 10 vuotta sitten ja toisen leikkauksen yhteydessä repivät pois myös ylhäällä olevat. Inhottavia turhia hampaita. Itselläni ei onneksi niistä ehtinyt olla mitään vaivaa. Toivottavasti sulla helpottaa ja saat ne pian pois :).

  VastaaPoista