tiistai 10. maaliskuuta 2015

Ostoksia ja nukkekodin remontointia!


No niin tässä siis alkutilanne meidän nukkekodissa. Tein tällaisen löydön joskus kauan sitten kirpputorilla käydessäni. Nukkekoti maksoi vaivaisen 10€ ja ajattelin että tuunaamalla saisin tästä tytölleni oivan nukkekodin. Siis aika kauheassa kunnossahan tuo oli. Katot ja lattiat töhritty kaikilla mahdollisilla kynillä ja näyttääpä siellä vesivahinkokin olleen, kun tapetteja ja lattioita on kastunut. Vasemmassa kuvassa näkyykin nukkekodin toinen pääty ulkopuolelta... Ja oikealla sit tuunattuna. Keräilin jonkin aikaa jäätelötikkuja, jotta voisin tehdä lattian nukkekotiin, mutta sitten joskus tuli parempi idea, miksi en peittäisi nukkekotia ulkopuolelta tikuilla. En pitänyt punaisesta ulkoseinistä ollenkaan, joten jotain sen peitoksi oli keksittävä. Mietiskelin kyllä että olisin tehnyt valkoiseksi nukkekodin ulkoa ja tumman katon mutta, tuo puun väri minusta toimii hyvänä kontrastina valkoisen reunojen kanssa. Eihän se onnistunut ihan täydellisesti mutta voihan sitä sitten myöhemmin korjailla. Oikean puoleisessa kuvassa näkyy myös uusi katto. 


Toinen pääty onnistui paljon paremmin kun oli vain yksi ikkuna. Mutta näyttääpä sieltäkin yksi tikku repsottavan.. täytyy vissin joskus korjata. 


Ja tällainen siitä nyt sitten tuli! Niinku huomaatte varmaan, että tapetointi ei onnistunut ihan täydellisesti. Seiniin olen käyttänyt meidän jämä tapetteja ja kaupasta saatavia näytetapettipaloja. Pinnat on valittu niin, että yleisilme on paljon valoisampia sekä harmoonisempi kokonasuus. Omasta mieltästä onnistuin ihan hyvin.. Tapetit menee varmaan joskus vaihtoon, kun löysin ihania kuvioituja papereita myöhemmin mutta tällä hetkellä tämä saa kelvata näin. 


Lattian tein sellaisista bambu-pöytätapleteista. Ne olivat tumman ruskeat joten maalasin ne huonekalumaalilla valkoiseksi. Ja kylpyhuoneen lattiaan ja seiniin löysin laattaa muistuttavaa kuviopaperia. Minulla sattui jäämään yli sitä liitutaulutarraa, jolla päällystin vanhan ikkunan, joten se pääsi nukkekodin katoksi. 

Nyt pitäisi sitten vielä saada jotenkin korjattua portaiden puuttuvat kaiteet ja maalattua huonekaluja. Ihana äitini oli säästänyt minun ja sisareni vanhoja nukkekodin huonekaluja ja nukkeja. Huonekalut ovat kauniin muotoisia, mutta räikeän vihreitä ja sinisiä, joten ajattelin maalata ne. En vain tiedä minkä väriseksi vielä. Koko nukkekodin tuunaukseen kului ainakin viikonpäivät, mutta olihan se vaan mukavaa askartelua vaihteeksi. Projekti jatkuu varmasti vielä joten lisää juttua on luvassa sitten kun saan taas inspiraation. 


Niin täällä vietettiin viime viikolla tosiaan hiihtolomaa ja kävmme lasten kanssa vähän kaupoissakin pyörähtämässä. Löysimme ihania kevät vaatteita tytölleni Lindexistä. Raitapaidat on suloisia nuinkin, mutta katsotaan voisiko niitä tuunata vielä jotenkin. =)

Meillä olikin oikein super ihana viikonloppu! Perjantaina tosiaan shoppailimme ja kävimme markkinoilla ja illalla kävimme ystävien kanssa elokuvateatterissa katsomassa sen Luokkakokous-leffan. Se se vasta hauska olikin. Kyllä sai nauraa maha kipeänä. =) Lauantaina sit ajoimme Ouluun. Olimme sokoshotel Edenissä yötä ja kävimme sielä kylpylässä polskimassa. Siellä olikin järjestetty illalla kauniin näköinen kynttiläuinti. Kynttilöitä oli joka puolella ja rauhallinen musiikki soi taustalla, ah miten rentouttavaa oli. Seuraavana päivänä käväsimme tietysti lasten kanssa vielä Hoplopissa leikkimässä. 

Sellaista tällä kertaa, sit katsotaan mitä tämä viikko tuo sit tullessaan!

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti